L’ONU avisa que la situació al Paquistan empitjora

  • Detecta els primers brots de còlera · Més de sis milions de persones encara esperen l'ajut internacional

VilaWeb
Redacció
14.08.2010 - 12:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continuen les inundacions al Paquistan, on ja hi ha més de catorze milions d’afectats. La crisi humanitària ‘és enorme i continua empitjorant’, diu l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), que recorda que la fam i les malalties no desapareixeran quan acabi la pluja. A més, l’ONU ha anunciat que havia començat a aplicar un mecanisme d’emergència per evitar la propagació del còlera entre els afectats després de confirmar un primer brot.

La situació és crítica, i encara hi ha sis milions de persones que esperen rebre béns de primera necessitat, com ara aigua potable. I és que aquesta és la pitjor catàstrofe de la història del Paquistan; i pitjor que el tsunami del 2004 o el terratrèmol d’Haití del passat gener. Per tot plegat, l’ONU va instar fa uns dies la comunitat internacional a reunir 356 milions d’euros per atendre els afectats i recordava que el més important és fer-hi arribar béns bàsics, com menjar, aigua potable i serveis sanitaris.

Dimarts, concentració de suport a Barcelona

Com a mostra de suport i solidaritat a tots els afectats, l’Associació de Treballadors Paquistanesos de Catalunya ha convocat una concentració dimarts vinent, a dos quarts de nou del vespre, a la rambla del Raval. L’entitat anima els qui hi vagin a portar-hi una espelma per tal de formar una frase de suport al terra de la rambla.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any