Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.08.2010  09:04

El TC condemna les Corts per vetar preguntes de Compromís sobre el cas Gürtel

Obliga ara el Consell a respondre-les per escrit

Men?ame
 

El Tribunal Constitucional espanyol ha condemnat les Corts Valencianes per vulnerar els drets fonamentals dels diputats de Compromís quan la mesa de la cambra, amb majoria del PP, va vetar sense donar cap explicació una trentena d'iniciatives parlamentàries, la meitat de les quals eren preguntes en què es demanava informació sobre els contractes amb empreses vinculades al cas Gürtel. Ara el govern de Camps té l'obligació de respondre per escrit sobre les adjudicacions a aquestes empreses.

El veto de la mesa a les preguntes de Compromís va passar el 9 de març de l'any passat, un mes després que la policia entrés a la seu d'Orange Market i de la detenció del seu responsable, Álvaro Pérex, 'El Bigotes'. Aquell dia el portaveu, Enric Morera, demanava a cada conselleria informació sobre una vintena de contractes amb empreses, entre les quals les vinculades amb el cas Gürtel. Segons el tribunal, també hi va haver veto el 31 de març, quan Morera va preguntar el conseller d'Economia, Gerardo Camps, sobre el pagament de factures a aquelles mateixes empreses.

El tribunal considera que hi va haver una vulneració dels drets dels diputats a rebre informació, tenint en compte que no hi havia pas cap explicació adequada a la negativa.