Les societats musicals valencianes reclamen al govern que rectifiqui la retallada pressupostària

  • Les escoles i bandes de música es manifestaran el 17 d'octubre

VilaWeb
Redacció
12.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dirigents de la Federació de Societats Musicals del País Valencià es reuneixen avui amb el conseller de Governació, Serafín Castellano, que va assumir fa poc les competències sobre les bandes de música. El motiu de la reunió és analitzar la situació generada per les retallades pressupostàries, però el vice-president de la Federació, Pedro Rodríguez, diu a VilaWeb que hi assisteixen ‘amb un cert escepticisme’.

‘El president Camps va dir un dia que a partir d’aleshores la qüestió de les bandes de música, la duria Castellano. La decisió va néixer d’un acte electoral!’, lamenta Rodríguez, referint-se a la reestructuració del Consell anunciada per Camps a final de juliol per tal de repartir les competències de Paula Sánchez de León, qui des d’aleshores se centra en dirigir la campanya electoral del PP. 

El vice-president de l’entitat diu que no sap què en sortirà, de la trobada d’avui, i que hi van a escoltar el conseller. Per la seva banda, tornaran a reclamar un augment del pressupost destinat a les societats musicals i a alertar del perill que suposa, per al futur d’escoles i bandes de música, la retallada anunciada pel govern.

I és que dels 15,7 milions d’euros sol·licitats, el govern només destina enguany a les societats musicals 2,6. Això suposa una retallada del 35% del pressupost global respecte l’any passat, i un 55% pel que fa a la part destinada a les escoles de música. La Federació alerta des de fa mesos que aquesta retallada ‘suposarà l’acomiadament del 70% dels 3.000 professors i el tancament del 25% dels 280 centres’.

Avui, doncs, hi ha la primera presa de contacte de la Federació amb el conseller Castellano. Les poques reunions que hi ha hagut fins ara amb altres càrrecs del Consell ‘no van obtenir cap resultat’. I d’aquí l’escepticisme de Rodríguez, que insisteix que no els serveix de res ‘una promesa’: ‘Tenim documents signats que no s’han complert! Així que qualsevol compromís ha de sortir publicat al Document Oficial de la Generalitat’, diu. Rodríguez recorda que el conseller i portaveu del PP a les Corts, Rafael Blanco, va oferir-se a fer d’interlocutor al març i, en aquell moment, la Federació va rebaixar la seva reclamació fins als 8,1 milions d’euros, ajornant la resta fins al 2014. Tanmateix, no van obtenir cap resposta i el conseller ‘va acabar per inhibir-se al cap d’un mes i mig’. La Federació també ha reclamat la destitució del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, ‘per la seva gestió respecte les escoles de música i de professors de les societats musicals’.

Paral·lelament als contactes al Consell, i al marge de com vagin aquestes reunions, la Federació ja ha convocat una manifestació per al 17 d’octubre, que serà la culminació de la campanya ‘Més que música‘ contra les retallades pressupostàries engegada fa mesos. Una campanya que té el suport del PSPV, Compromís, Esquerra Unida i Unió Valenciana. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any