Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  12.08.2010  06:00

L'ONU insta la comunitat internacional a ajudar el Paquistan

El país viu la pitjor catàstrofe de la seva història

Men?ame
 

L'ONU va instar ahir la comunitat internacional a reunir 356 milions d'euros per atendre els milions d'afectats per les inundacions del Paquistan. El més important, ara, és portar-hi menjar, aigua potable, material per cuinar, serveis sanitaris, tendes d'acampada i mosquiteres. El govern paquistanès ha alertat que no tenia els recursos necessaris per fer front a la crisi i ha tornat a reclamar més ajuda internacional; i és que els afectats per les inundacions ja són més de 14.000, segons l'ONU. A més, s'han confirmat 1.300 morts i 1.590 ferits.

Es tracta de la pitjor catàstrofe de la història del Paquistan; i pitjor que el tsunami del 2004 o el terratrèmol d'Haití del passat gener, segons l'Oficina d'Assistència Humanitària de l'ONU.

A més, encara no poden abaixar la guàrdia, perquè les inundacions d'aquests últims dies al nord i centre del Paquistan avancen cap al sud, on les conseqüències encara poden ser més devastadores.