Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  30.08.2010  06:00

A l'ombra de Facebook: Askaro

Durant l'agost, cada dia us proposem de descobrir una xarxa social peculiar

Men?ame
 

Askaro, contracció de la frase anglesa 'ask around' (pregunta al voltant teu), és una pàgina hiperlocal per a resoldre necessitats i intercanviar informació en l'àmbit més proper: el barri, veïnat o lloc de feina. La idea és senzilla i molt semblant a alguns altres portals socials de geolocalització com el nord-americà Foursquare: es planteja una pregunta sobre activitats o recomanacions d'un indret concret, situant-la damunt un mapa, i s'espera a veure si algú que conegui la zona dóna una resposta útil. Askaro pot resoldre necessitats i facilitar l'intercanvi d'informació sobre el nostre entorn quotidià, aprofitant el coneixement dels veïns sobre temes locals. I descobrir indrets i serveis a través de les recomanacions de la gent que ens envolta.

Al darrere d'Askaro hi ha dos noms importants de la nostra xarxa. D'una banda, Eduardo Manchón, de Callosa de Segura (Baix Segura), que amb Joaquín Cuenca fa fundar la pàgina de fotografia Panoramio, comprada per Google el 2007. I, d'una altra banda, hi ha el cubà Ubaldo Huerta, establert des de 2002 a Barcelona. A la capital catalana va fundar la pàgina d'anuncis classificats Loquo, adquirida per eBay el 2005.