Òmnium ‘crida a l’acció’ en el manifest de l’Onze de Setembre

  • Anima la gent a pressionar els partits i assentar les bases per 'vertebrar la decisió del poble de Catalunya'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural ja ha fet públic el manifest d’aquest Onze de Setembre, centrat en la ‘reivindicació i la crida a l’acció després del 10 de juliol’. Així, l’entitat anima totes les organitzacions que van participar en la històrica manifestació del mes passat a anar més enllà i renovar ‘l’esforç col·lectiu que pressioni els partits per avançar en el projecte nacional compartit’. ‘No n’hi ha prou, amb la reivindicació’, sentencia Òmnium en el manifest, en què aposta per ‘assentar les bases que possibilitin i vertebrin la decisió del poble de Catalunya’. I afegeix: ‘després de la manifestació cal actuar amb coherència’.

El manifest, al qual poden adherir-se totes les entitats que ho desitgin, també anima els catalans a ‘prendre consciència de l’agressió que viu el país i a que siguin protagonistes de les actituds transformadores que necessita en aquest moment històric’.

Pel que fa als partits polítics, l’entitat afirma que aquests van superar ‘l’estratègia electoral’ en pactar una declaració conjunta al parlament contra la sentència del Tribunal Constitucional, ‘encara que hagi estat de mínims’, però lamenta que això ‘no s’hagi pogut traslladar al Parlament espanyol’.

Pel que fa a les activitats de la Diada, Òmnium tornarà a organitzar la ja tradicional Festa per la Llibertat, al passeig Lluís Companys de Barcelona, on es faran jocs, un dinar popular i els concerts dels Pets, els Amics de les Arts i AtVersaris amb Asstrio. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any