Presentació del llibre ‘En clau de festa: Aproximació a l’evolució de la música en el cicle festiu valencià’

  • Dins dels actes commemoratius del 150 aniversari s’ha organitzat també dos exposicions sonre patrimoni artístic i fotografia festera

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.08.2010 - 11:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia va acollir la presentació del llibre ‘En clau de festa; aproximació a l’evolució de la música en el cicle festiu valencià’, de l’historiador de Quatretonda, especialitzat en el món de les bandes, Frederic Oriola Velló.

La presentació de l’autor la va fer Ramón García, president de l’associació de Compositors ACMMIC, qui va explicar que el llibre pretén donar una visió fidel i contrastada de la música valenciana des del prisma festiu i bandístic, a més de difondre i fer conèixer la música nascuda per a les nostres festes. Posteriorment va ser Frederic Oriola qui va presentar el seu treball, comentant que el llibre ha estat el resultat d’un llarg treball d’investigació. Explicà que era per una satisfacció presentar-lo en la capital de la Vall d’Albaida. A l’acte hi van acudir els càrrecs festers d’Ontinyent, el secretari del Congrés d’Ambaixades, presidents de comparses, presidents i directors de bandes, musics i compositors,  la presidenta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i amics.

El llibre és el resultat d’anys de consulta i investigació de nombrosos arxius municipals, parroquials, de societats musicals i d’agrupacions festeres, amb la finalitat d’analitzar amb profunditat la realitat musical i social valenciana i l’evolució del món de les bandes de música mitjançant les relacions que s’ha forjat entre les agrupacions musicals i les principals festivitats valencianes.

Ortolà va fer una breu presentació comentant que l’obra estava constituïda per cinc grans capítols relacionats en l’associacionisme de les bandes de música, i la música en quatre de les grans festes valencianes: les falles, les fogueres, les gaiates i els moros i cristians. Va fer especial incidència en aquest darrer apartat..

La directora de l’’Institut Valencià de la Música, Inmaculada Tomás, va elogiar el treball que es presentava i va dir que aquesta era la primera publicació d’una col·lecció que s’encetava des de Institut Valencià de la Música per a ampliar l’estudi de les tradicions musicals i festeres del País Valencià.

Als seus parlaments, el president de la Societat de Festers i l’Alcaldessa d’Ontinyent manifestaren la seua satisfacció per haver triat per a fer aquesta presentació la ciutat d’Ontinyent i la seu de la Societat de Festers, llocs on es considera que la música és important i vital per a la Festa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any