Notícies

Dimecres  04.08.2010  12:16

Confusió sobre un possible atemptat contra Ahmadinejad

La cadena estatal desmenteix l'atac que fonts presidencials havien confirmat poc abans a altres mitjans

Men?ame
 

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, hauria sobreviscut avui, 4 d'agost, a un atemptat amb bomba contra la seva comitiva, segons que informa la televisió libanesa Future TV i Al Arabiya. Fonts de la presidència iraniana havien confirmat a l'agència Reuters l'atac, però pocs minuts després ho han desmentit a la televisió estatal iraniana, Press TV.

D'una banda, diversos mitjans han informat que aquest migdia ha tingut lloc un atac a la ciutat de Hamadan (mapa), a l'oest de l'Iran. L'atacant hauria llançat una bomba casolana o una granada a uns cent metres del vehicle on viatjava el president iranià, el seu gabinet i diversos periodistes, que es dirigien en comitiva de l'aeroport a l'estadi de la ciutat. Hauria ferit diverses persones i s'hauria detingut l'autor de l'atemptat.

Ara, les mateixes fonts han afegit que l'atac no ha alterat l'agenda d'Ahmadinejad, que pocs minuts després ha fet el parlament que hi havia previst a l'estadi, retransmès en directe per la televisió estatal Press TV i sense mencionar l'atac, segons que informa la cadena àrab Al Arabiya. De fet, un mitjà iranià conservador, Khabar, també s'ha fet ressò de l'atac.

D'una altra banda, però, l'edició digital de la cadena pública iraniana ha desmentit aquest atemptat, malgrat que fonts de la presidència d'Ahmadinejad també ho havien confirmat en un primer moment a l'agència Reuters. Més, fonts oficials iranianes han afegit que el soroll de l'explosió o pressumpte atemptat l'ha causat 'un petard'.

Cal recordar que el govern iranià controla la feina dels mitjans que no són propietat seva. Així, la restricció en la gravació d'imatges o la captura de fotografies complica l'esclariment d'aquests fets mitjançant fonts fiables.