La Generalitat desa el projecte d’una gran xarxa pública de telecomunicacions

  • de moment, només es desenvoluparà a les Terres de l'Ebre

VilaWeb
Redacció
03.08.2010 - 15:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat ha desat finalment el projecte d’una gran xarxa pública de telecomunicacions, que en un principi havia de connectar amb fibra òptica tot el sector públic. Si bé el Consell de Govern ha acordat avui de desenvolupar el projecte Xarxa Oberta, aquest es limitarà a les Terres de l’Ebre. I és que, al desinterès de sempre del PSC, ara s’hi ha afegit la crisi econòmica, que impedeix fer la inversió prevista al començament de més de 600 milions d’euros.

La intenció del projecte era connectar totes les seus corporatives de la Generalitat (com ara hospitals, comissaries i centres educatius) i els municipis del Principat habilitant un punt de fibra òptica en les dependències municipals. Però ara el govern ha acordat de desplegar la Xarxa Oberta només a les seus amb infraestructura disponible i a totes les seus i municipis de les Terres de l’Ebre, amb una inversió de 68 milions d’euros. Segons fonts del govern, els resultats d’aquest desplegament determinaran la manera com es desenvoluparà la resta del projecte.

L’explotació de la xarxa per part de les empreses havia de consistir en la prestació de serveis de connectivitat a les seus actuals i futures de la Generalitat. La intenció primera d’un dels grans projectes del tripartit era augmentar l’eficiència i la productivitat del sector públic gràcies a les possibilitats de l’ample de banda de la fibra òptica. Per exemple, potenciant la diagnosi especialitzada a distància i la tele-diagnosi per tal d’evitar desplaçaments i optimitzar temps i recursos; generalitzant declaracions per videoconferència en el sector de la justícia o informatitzant totes les aules escolars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any