ERC no es pronuncia de moment sobre l’oferta de coalició electoral de Carretero

  • El president de Reagrupament va reclamar diàleg a ERC i Solidaritat Catalana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.08.2010 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Reagrupament, Joan Carretero, va emplaçar dissabte a la nit el president d’ERC, Joan Puigcercós, i un dels tres impulsors de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, a trobar-se a mitjan de setembre per dialogar sobre la formació d’una coalició independentista a les eleccions catalanes. Ho va fer en un acte unitari a Arenys de Munt. Fonts d’ERC citades per l’agència ACN han dit que no donarien cap resposta fins que no els arribi cap proposta formal.

ERC, doncs, demana més concreció sobre la possibilitat de reunir-se amb Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència.

D’una altra banda, Joana Ortega, número dos de les llistes de CiU per Barcelona i membre d’UDC, ha dit avui a Catalunya Informació que tem un Parlament de Catalunya ‘atomitzat’, vista la possible entrada de noves formacions sobiranistes.

Carretero reclama diàleg

Carretero va afirmar ahir que posa Reagrupament a la disposició de la resta de candidatures sobiranistes per fer-ne una d’única: ‘M’ofereixo, com no pot ser d’altra manera, em brindo a Joan Puigcercós d’ERC i a Joan Laporta, del nou partit, i a tots aquelles partits i candidatures que tinguin voluntat, a trobar-nos si volen a Arenys de Munt a partit de l’11 de setembre per poder fer una coalició el màxim d’unitària possible perquè això ens hi apropi més’. 

En una sala municipal d’Arenys de Munt plena a vessar, amb uns sis-cents assistents que van repetir constantment crits en favor de la unitat, l’ex-conseller d’ERC i líder de Reagrupament va manifestar la seva voluntat d’unir tot allò que ajudi a la independència de Catalunya.

Del 13-S al 10-J

De fet la majoria de les intervencions en l’acte van repetir aquesta crida a la unitat. Entre els qui hi van intervenir destacava en aquest sentit la presència d’Uriel Bertran, de Solidaritat Catalana i de Pere Aragonés i Oriol Jonqueras, d’Esquerra Republicana. A banda d’ells també van intervenir una vintena de personalitats del món polític, cultural i econòmic. Per exemple el filòsof Josep Maria Terricabras, l’escriptora Patrícia Gabancho, el regidor de la CUP d’Arenys Josep Manel Ximenis, l’actor Joel Joan, el músic Francesc Ribera ‘Titot’, l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, i el director de VilaWeb, Vicent Partal. 

L’acte va aixecar tanta expectació que va fer petita la sala municipal de la vila. Els convidats van explicar quines passes creuen que ha de seguir el moviment sobiranista en el futur, després de la sentència estatutària i la manifestació històrica del 10-J (vídeo). 

I Aplec Independentista, un any després

També s’hi va presentar el I Aplec Independentista, que se celebrarà el proper 12 de setembre. Segons els organtizadors, vol ser un punt de trobada anual, de caire festiu i reivindicatiu.

Finalment, es va explicar la iniciativa del Monument a la Independència, que vol homenatjar la feina de les comissions locals que han organitzat les consultes sobiranistes i alhora esdevenir un símbol de la unitat del poble català en la construcció d’un futur en llibertat.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any