Francisco Camps reestructura el seu govern

  • Rafael Blasco assumeix Justícia · La designació de Sánchez de León com a directora de campanya electoral força una remodelació de les conselleries

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.07.2010 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els consellers Gerardo Camps, Vicente Rambla, Rafael Blasco i Serafín Castellano es repartiran les competències de Justícia i Administracions Públiques, que fins ara dirigia Paula Sánchez de León. Els canvis es deuen a la designació de Sánchez de León com a directora de la campanya electoral que ahir féu el president Camps, en un cop d’efecte desafiant Mariano Rajoy. El president del PP espanyol havia posposat qualsevol decisió sobre la campanya i les llistes fins al setembre.

El titular de Solidaritat de Ciutadania, Rafael Blasco, assumirà les competències de Justícia; el vice-president tercer i responsable d’Economia i Hisenda, Gerardo Camps, serà l’encarregat de Funció Pública i Administracions Públiques; el vice-president primer i conseller d’Indústria, Vicente Rambla, assumirà les relacions amb l’Estat i la Unió Europea; i el conseller de Governació, Serafín Castellano, s’ocuparà de les competències de bandes de música i pilota valenciana. 

Camps desafia Rajoy

En un gest desafiant a la direcció del PP espanyol, Camps va activar la campanya electoral per a les eleccions del mes de maig en una acte que en principi només havia de ser un comiat del curs polític valencià. Camps, que va evitar d’autoproclamar-se candidat, va designar els comitès electoral i de campanya del partit i va cedir a Sánchez de León, la direcció de la campanya. El portaveu de les Corts, Rafael Blasco, serà l’encarregat de redactar el programa electoral.

Aquest cop d’efecte de Camps fou sorprenent, car encara no ha estat nomenat candidat i s’esperava que Rajoy fes una visita a València per a mostrar el seu suport al president com a pas previ per a l’activació de la campanya i de la candidatura. Molts dels assistents a l’acte no van amagar la sorpresa pel que molts interpreten com un pols de Camps amb Rajoy.

Cal recordar que dimarts passat la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va dir que l’aprovació de les llistes electorals per a les eleccions valencianes es posposava fins al setembre. Rajoy, per una altra banda, havia dit que preferia esperar al resultat dels diversos processos judicials oberts abans de prendre cap decisió sobre el candidat i les llistes.

De fet, el PP valencià ja va dir fa setmanes que tenia el propòsit d’anar de vacances amb Camps proclamat candidat, però ningú no s’esperava que el president desoís la direcció espanyola del partit, tenint en compte la seva debilitat política d’aquests darrers mesos arran dels últims casos de presumpte corrupció que esquitxen dirigents del partit a València i Alacant. Aquesta mateixa debilitat, però, és interpretada per alguns com la causa d’aquest gest, que força Rajoy a moure fitxa, en una situació complicada.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any