Mollerussa aprova una moció per la independència de Catalunya

  • Presentada pe ERC , amb 6 vots favorables i 9 abstencions

VilaWeb
Miquel Bresolí
30.07.2010 - 12:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple municipal de Mollerussa va aprovar una moció (en pdf), presentada pel grup municipal d’ERC, per la independència de Catalunya.

La moció parla de la sentencia del Tribunal Constitucional i l’exclusió que suposa a la voluntat del poble de Catalunya. També insta al Parlament a endegar un procés d’independència, ratificat per referèndúm. Alhora demana la implicació de tota la societat en aquest procés.

La proposat va tirar endavant amb el vots favorables de 2 regidors d’ERC i 4 de CiU. 7 regidors del grup municipal del PSC i 2 de CiU (pertanyents a UDC) es van abstenir.

En la presentació de la moció, Ignasi Serret, portaveu d’ERC, va dir que no demanava (a la resta de regidors) que votessin a favor de la independència si no que demanava que “pugui parlar el poble de Catalunya” referint-se al referèndum.

Per la seva part Marc Solsona, portaveu de CiU, va recordar que havien donat suport a altres actuacions, com la consulta del 25A. Va afegir que el seu grup no votava com a tal, si no a títol individual.

En el seu torn Eduard Comalada, portaveu del PSC, va dir que compartien el primer punt de la moció, mentre que els dos següents “formen part de l’ideari” d’ERC. Va dir que era licit que cadascú defensi el seu ideari, afegint que respectaven el plantejament d’ERC o de qualsevol demòcrata, pel que “no ens hi oposem, però no ho recolzem”, motiu pel que es van abstenir en la votació.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any