Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  02.08.2010  06:00

A l'ombra de Facebook

Durant l'agost, cada dia us proposem de descobrir una xarxa social peculiar

Men?ame
 

Fa cinc anys es van començar a publicar els primers vídeos en un servidor desconegut anomenat YouTube; Facebook era una incipient xarxa social restringida que posava en contacte únicament estudiants d'institut i d'universitat; els microblocs de Twitter encara eren una idea sense concreció real, i al portal de música MySpace, tot just si hi havia grups nord-americans i prou. És a dir que, en mitja dècada, el sector de les anomenades xarxes socials ha tingut un esclat espectacular.

Facebook, referent principal d'aquest important segment de la xarxa, ho ha demostrat sobradament aquest estiu, quan ha atès els cinc-cents milions de comptes oberts. Però també ho demostren, als darrere, centenars de noms i d'aplicacions que també aspiren a fer l'agost en l'ecosistema social. Aquest agost, us proposem una sèrie d'articles per a descobrir unes quantes xarxes socials dignes de tenir en compte.