Sala Martín respon a la junta actual del Barça

  • Acusa l'actual junta de perjudicar el club en un article publicat al seu Facebook

VilaWeb
Redacció
29.07.2010 - 10:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-tresorer del FC Barcelona, Xavier Sala Martín, ha respost en un article publicat al seu Facebook i recollit a la web de l’ex-president del club, Joan Laporta, les informacions de l’actual junta segons les quals la situació econòmica del club no és bona: la junta anterior parlava d’11 milions d’euros de gunays i l’actual diu que hi ha pèrdues de 77 milions d’euros. Sala Martín atribueix la diferència de 88 milions d’euros a la data en què uns i altres comptabilitzen els ingressos i les despeses. També lamenta que l’actual vice-president econòmic, Javier Faus, hagi presentat uns comptes que perjudiquen el club i donen una mala imatge internacional que pot afectar en la política de fitxatges i de contractes de patrocini.

‘He llegit que la nova junta directiva del Barça ha decidit que la lliga 2009-10 s’ha de comptabilitzar com el primer trofeu de l’era Rosell i no pas com el número 69 de l’era Laporta’. D’aquesta manera Sala Martín comença l’article, referint-se a la diferència en les dates en què les dues juntes atribueixen els ingressos, pagaments i despeses. L’economista defensa els comptes de la junta de Laporta, diu que la salut econòmica del Barça és perfecta i considera que les informacions de Faus són ‘tristes, absurdes i patètiques’.

Dues hipòtesis

Sala Martín diu no entendre perquè l’actual junta ‘vol malmetre i perjudicar el Barça’, però fa dues hipòtesis. La primera: ‘si s’assignen setanta milions de pèrdues a la darrera temporada de Joan Laporta, la primera de Rosell tindrà setanta milions de guanys i d’aquesta manera la nova junta podrà aparèixer com la gran salvadora de la situació econòmica quan, en realitat, tot haurà estat un simple truc de màgia comptable’. I la segona: ‘si la junta de Rosell mostra uns beneficis de 70 milions el primer any, podrà recuperar la totalitat de l’aval de 60 milions que acaba de dipositar a la Lliga’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any