La diputada anglesa dels Verds s’afegeix a la moció parlamentària de suport a Catalunya

  • Carolina Lucas, elegida el maig proppassat, s'ha sumat a la iniciativa dels diputats del Partit Nacionalista Escocès i del Plaid Cymru · Ja són nou els diputats que donen suport a la moció

VilaWeb
Redacció
28.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’única diputada anglesa dels Verds al parlament de Westminster, Caroline Lucas, s’ha adherit a la moció presentada per diputats del Partit Nacionalista Escocès (SNP) i del Plaid Cymru per a donar suport a Catalunya contra la sentència estatutària del Tribunal Constitucional espanyol. Amb l’ecologista anglesa ja són nou els diputats que signen la moció, que espera més suport fins que no es debati i es voti en sessió plenària.

La moció, presentada originàriament pel diputat del Plaid Cymru Hywel Williams, assevera que ‘Catalunya és una nació’, i recull la ‘preocupació dels diputats perquè la voluntat democràtica de Catalunya ha estat sobrepassada’ per un tribunal de Madrid. ‘La moció manifesta el nostre suport i solidaritat amb la gent de Catalunya’, va dir Williams.

A més, demana respecte al ‘dret dels catalans de decidir democràticament el futur’; que l’estatut de Catalunya es desenvolupi ‘tal com es va votar a les urnes’, i expressa el temor que ‘futurs desenvolupaments que tinguin el suport del govern i dels catalans puguin ser revisats judicialment per organismes ni neutrals ni independents’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any