Uriel Bertran i Alfons López Tena deixen els seus partits per presentar-se amb Joan Laporta per Solidaritat Catalana

  • Solidaritat Catalana per la Independència concorrerà a les eleccions · Ridao veu paradoxal el posicionament de Bertran

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.07.2010 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ERC Uriel Bertran i el jurista de CDC Alfons López Tena han anunciat que es donen de baixa dels seus partits per presentar-se a les eleccions amb l’ex-president del Barça, Joan Laporta, amb la llista Solidaritat Catalana per la Independència (vídeo de l’anunci i resum de la conferència de premsa).  Vist el refús dels partits amb representació parlamentària a fer una única candidatura conjunta, Solidaritat Catalana per la Independència s’erigeix formalment com a candidatura, això sí, oberta a noves incorporacions. Ara per ara l’única adhesió és la de Democràcia Catalana, el nou partit de Joan Laporta, però les converses amb Reagrupament per mirar de concórrer plegats als comicis catalans continuen.

Bertran ha anunciat que deixarà el seu escó a disposició d’ERC després de la votació per prohibir les corregudes de bous, demà.

Tots tres promotors de la candidatura han fet una crida a tots els catalans a sumar-se a la candidatura. Fins ara, han rebut 14.000 suports, que a partir d’ara podran fer-se militants i finançar la campanya de la candidatura. També han anunciat que ja s’estan formant assemblees locals per a articular la militància del partit.

Amb les eleccions a la vista, el dia 11 de setembre tindrà lloc una assemblea amb tots els militants per decidir el programa i definir les llistes de la candidatura. Bertran, Laporta i Tena ha dit que són a disposició dels adherits per a formar part d’aquestes llistes.

Ridao veu paradoxal que Bertran deixi ERC

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha volgut desvincular la marxa del diputat del seu partit, Uriel Bertran, del projecte estratègic o ideològic d’Esquerra. Ridao considera que la decisió de Bertran de presentar-se a les eleccions catalanes amb Solidaritat Catalana és paradoxal: ‘S’omple la boca parlant d’unitat de l’independentisme i no vol fer pinya amb ERC, que és l’únic referent vàlid per l’independentisme’. Més, ha vinculat la marxa de Bertan unes aspiracions incomplertes en les llistes electorals d’ERC, on figurava en el catorzè lloc per Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any