Una vintena de personalitats fan balanç a Arenys de Munt del curs polític català

  • Un aplec independentista commemorarà el primer aniversari de les consultes sobiranistes el proper 12 de setembre

VilaWeb
Redacció
31.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena de personalitats del món polític, econòmic i cultural intervindran avui, 31 de juliol, a Arenys de Munt (19.30 a la Sala Municipal) en el debat ‘Què ha canviat des del 13-S a Catalunya?’. Hi seran, per exemple, el sociòleg Salvador Cardús; l’eurodiputat Oriol Junqueras; el president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena; l’escriptora Patrícia Gabancho; l’economista Elisenda Paluzie; i el cantant Francesc Ribera ‘Titot’. Més, també es presentarà el I Aplec Independentista que es farà el 13 de setembre d’enguany.

Tampoc hi faltarà el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra, un dels impulsors de la primera consulta sobre la independència. Una iniciativa que va néixer el 13 de setembre de 2009 en aquesta vila (vídeo) i que després s’ha estés arreu del Principat, amb la participació fins ara de mig milió de catalans. De fet, moltes de les personalitats que intervindran en el debat van tancar la campanya de suport al referèndum que es va celebrar en aquesta vila del Maresme.

Els organitzadors de l’acte també volen saber quines passes ha de seguir el moviment sobiranista en el futur, després de la sentència estatutària i la manifestació històrica del 10-J (vídeo).

I Aplec Independentista, un any després

Durant el mateix acte es presentarà el I Aplec Independentista, que se celebrarà el proper 12 de setembre. Segons els organtizadors, vol ser un punt de trobada anual, de caire festiu i reivindicatiu.

Finalment, s’explicarà la iniciativa del Monument a la Independència, que vol homenatjar la feina de les comissions locals que han organitzat les consultes sobiranistes i alhora esdevenir un símbol de la unitat del poble català en la construcció d’un futur en llibertat. Hom vol finançar el projecte amb aportacions populars i inaugurar-lo el mateix 12 de setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any