Arrenca el Campionat d’Europa d’atletisme

  • D'avui a diumenge es disputaran una cinquantena de proves atlètiques

VilaWeb
Redacció
27.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La competició esportiva del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 (especial) comença avui, un cop feta la inauguració ahir a la nit a la Font de Montjuïc. Més de 1.600 atletes d’una cinquantena de seleccions es disputaran les medalles d’or, d’argent i de bronze fins a diumenge. A les vuit del matí la final masculina dels 20Km marxa donarà el tret de sortida al programa esportiu Barcelona 2010, que abasta vint-i-quatre proves masculines i vint-i-tres de femenines.

La majoria de proves atlètiques es farà a l’estadi de Lluís Companys de Montjuïc, tot i que la marató, una de les més populars, recorrerà quatre vegades un circuit de 10 km que passarà pel centre de la ciutat.

El preu de les entrades varia molt, segons la zona de l’estadi: de 10 a 150 euros; igual passa amb l’abonament dels sis dies de competició: de 60 a 600 euros.

Després de Barcelona, el campionat europeu d’atletisme es farà cada dos anys, i no cada quatre, com fins ara (el del 2012 serà a Hèlsinki, capital de Finlàndia). El Lluís Companys, seu olímpica dels jocs de Barcelona 1992 i, fins ara fa un any, estadi del RCD Espanyol, torna a acollir un esdeveniment esportiu. Al tartan de la pista, de color blau cel, s’hi ha inscrit el nom de la capital catalana.

Tot i que l’atletisme acostuma a ser dominat per americans i africans, els assistents al campionat podran veure atletes europeus destacats en directe. Per exemple, en homes, el portuguès Francis Obikwelu, plusmarquista europeu dels 100 metres, el britànic Dwain Chambers, campió mundial de 60 metres a pista coberta o el grec Periklis Iakovakis, campió continental de 400 tanques al 2006; o en fèmines, Yelena Isinbayeva, la plusmarquista mundial de salt amb perxa, o la campiona del món de salt d’alçada, la croata Blanka Vlasic.

Una trentena d’atletes de les Illes Balears, el País Valencià i el Principat també competiran a Barcelona.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any