Un espectacle a la Font de Montjuïc inaugura avui el Campionat d’Europa d’Atletisme de Barcelona

  • Serà dirigit per Hansel Cereza, ex-membre de la Fura dels Baus

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La inauguració del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 (especial) serà avui al vespre (21.30) a la Font Màgica de Montjuïc de Barcelona. Hansel Cereza, ex-membre fundador de La Fura dels Baus, és l’artífex de la cerimònia d’obertura. L’acte es podrà veure en quatre pantalles gegantines instal·lades a l’avinguda de Maria Cristina. La competició esportiva començarà demà ben a prop, a l’estadi Lluís Companys.

Cereza diu que ha volgut preparar un espectacle diferent del de l’estrena dels jocs olímpics; un espectacle que es farà a l’aire lliure, a la Font Màgica de Montjuïc, dins mateix de la font. L’aigua serà, doncs, un dels elements fonamentals de la cerimònia.

El llenguatge serà sobretot visual, amb predomini de la dansa i de l’acrobàcia, i els atletes hi tindran un paper destacat, perquè tancaran l’acte amb una desfilada. En acabat, hi haurà un concert gratuït de la Troba Kung-Fú a la plaça de l’Univers.

Hansel Cereza, expert en cerimònies d’obertura

L’experiència de Hasel Cereza en aquesta mena de cerimònies és dilatada; el 1992 va prendre part en l’espectacle de la Fura dels Baus ‘Mediterrani’ de l’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona. També va participar com a director de ‘L’home del mil·lenni’, en l’espectacle encarregat d’obrir el Fòrum de les Cultures. A més de membre fundador de la Fura dels Baus també ha estat coreògraf aeri del Cirque du Soleil.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any