L’auditoria del Palau podria derivar en noves imputacions

  • Ho diu Llinares, que afirma que no se sap on van anar a parar algunes de les irregularitats · L'auditoria externa conclou que es van desviar 35 milions d'euros

VilaWeb
Redacció
23.07.2010 - 16:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general del Palau de la Música, Joan Llinares, ha assegurat que de l’informe de l’auditoria externa encarregat per la nova direcció del Palau se’n poden desprendre noves imputacions. Llinares ha explicat que l’informe, de Deloitte, descriu la manera com es va fer el desfalc, però no on anaven a parar finalment els diners, una qüestió que ha deixat en mans de la justícia. L’informe xifra en més de trenta-cinc milions, 35.177.491 euros, l’espoli de l’ex-president Fèlix Millet i Jordi Montull en els darrers deu anys. Detalla que 17,5 van ser desviats de la Fundació, 13 de l’Orfeó Català, i 4,6 del Consorci. La nova direcció  ha dit que 8,3 milions ja s’haurien recuperat. L’informe ja s’ha entregat al Jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona, l’encarregat de la instrucció del cas.

Llinares ha explicat també que els auditors discrepen de la limitació temporal imposada pel jutge, que només els permet d’accedir a la doumentació dels darrers deu anys. A més, Llinares ha assegurat que hi ha hagut altres limitacions i que per això l’informe no pot considerar-se definitiu, car una part de la informació que havien de facilitar les entitats financeres que els ha estat negada, com és el cas del banc Banesto.

Segons l’informe, el frau de Millet i Montull es va fer sobretot mitjançant transaccions irregulars entre les tres entitats que engloba el Palau de la Música -l’Orfeó, la Fundació i el Consorci- per a la contractació d’obres i serveis, despeses personals i retribucions rebudes per tots dos, més l’ex-directora financera Gemma Montull i l’ex-directora general de la fundació, Rosa Garicano.

Amb la compra del local del carrer Sant Pere Més Alt i la devolució de diners al jutjat provinent de convenis irregulars, el Palau ha recuperat fins ara uns vuit dels vint-i-set milions de l’espoli, tot i que hi ha 600.000 euros d’un altre concepte i encara s’ha de fer públic l’informe final d’Hisenda.

També es van desviar 9,3 milions d’euros a través de xecs al portador que sortien irregularment de la compatibilitat de l’entitat, i 1,2 milions més a través de transaccions comercials irregulars amb societats administrades per Millet i Montull o familiars directament relacionats. Les despeses de tipus personal, és a dir, diners gastats per Millet i Montull en viatges, casaments ‘o altres serveis com tintoreria”’ sumen 868.639 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any