L’Ajuntament gasta més de 210.000 euros d’inversió estatal en connectar tan sols 13 edificis a la xarxa Wi-Fi

  • Ricard Forniol, de Guifi.net, recorda que la xarxa municipal no és 'ni oberta, ni lliure, ni neutral' i que el consistori podria federar la seva sortida a Internet dins de guifi.net 'com molts altres ajuntaments del país' i permetre la interconnexió de la gent.

VilaWeb
Redacció
22.07.2010 - 20:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Guifi.net és una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral que es vertebra a partir d’un acord d’interconnexió on cadascú al connectar-se estén la xarxa i obté connectivitat. Forniol s’ha mostrat molt crític amb la mesura anunciada fa dues setmanes pel consistori que suposa l’inversió de 212.243 euros per tal de dotar 13 edificis municipals amb connexió Wi-Fi (Internet sense fils), bàsicament pel fet que aquest projecte no aposti pel cada cop més creixent i dinàmic projecte Guifi i constitueixi una xarxa tancada, amb restriccions de connexió i, al seu parer “amb un pressupost desorbitat” en comparació amb l’estimació de costos que implicaria la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Guifi per fer el mateix projecte.

L’Ajuntament de Sabadell també ha anunciat l’impuls d’una xarxa Wimax de comunicacions amb tecnologia sense fils que facilitarà la transmissió de dades entre edificis públics i que, a més, permet la integració de serveis municipals. Totes dues xarxes entraran en funcionament a finals de juliol.

Per la seva banda, L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha explicat que “aquesta iniciativa és un salt extraordinari que fem des de l’Ajuntament de Sabadell per incorporar nous espais amb Wi-Fi” També ha destacat que “per a nosaltres és una satisfacció que l’Ajuntament de Sabadell lideri aquesta nova manera de comunicació per acostar-la a tota la ciutadania”.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any