Els partits valencians demanen al PP l’expulsió immediata de Carlos Fabra

  • La fiscalia demana quinze anys de presó per al president de la Diputació de Castelló · L'acusa de delictes de tràfic d'influències, de suborn i de frau a Hisenda

VilaWeb
Redacció
22.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat una pena de quinze anys de presó i una multa de 2,3 milions d’euros per al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, pels delictes de tràfic d’influències, de suborn i de frau a Hisenda. El PSPV va exigir al PP l’expulsió immediata de Fabra. Compromís atribueix la continuïtat de Fabra a la direcció espanyola del PP perquè ‘les decisions es prenen a Madrid’. Iniciativa considera que el mal que ha fet Fabra no s’adoba ni amb la dimissió.

Per a la resta d’implicats en l’anomenat cas Fabra, instruït pel jutjat de primera instància número 1 de Nules, Vicente Vilar, Montserrat Vives i Maria Amparo Fernández, demana penes de presó de quatre anys a vuit.

Més enn concret, la fiscalia demana per a Fabra un any de presó per un delicte continu de tràfic d’influències, quatre més per suborn i deu (dos per cada exercici fiscal) per frau a Hisenda. La petició de penes inclou quinze anys d’inhabilitació pública i una multa de 2,33 milions d’euros.

Per a l’empresari Vicente Vilar i la seva ex-dona, Montserrat Vives, demana quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros. I per a la dona de Fabra, María Amparo Fernández, la petició és de vuit anys de presó per delictes contra les finances públiques (dos anys per cada exercici) i 1,186 milions d’euros de multa.

Les penes es van concretar ahir, quan el jutge del cas ja havia denegat el recurs del capitost del PP a Castelló per a evitar el judici amb jurat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any