‘Gràcies, Raimon’ a Torrent

  • El festival Cantautors homenatja Raimon pels cinquanta anys de 'Al Vent'

VilaWeb
Redacció
22.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival Cantautors, de Torrent (Horta Sud), ret enguany un homenatge a Raimon, sota el lema, ‘Gràcies, Raimon’. El festival, organitzat pel Col·lectiu Safranar, nasqué fa quatre anys per promoure més concerts de música valenciana. En aquesta ocasió hi actuaran Miquel Gil, Rafa Xambó i Àlvar Carpi, Pau Alabajos, Rapsodes i Pep Gimeno, que interpretaran temes del cantant de Xàtiva.

L’acte serà demà, a les deu del vespre a l’esplanada de l’Auditori de Torrent. Cada concertista tocarà un tema de Raimon i dues cançons de repertori propi. Miquel Gil interpretarà ‘Só qui só’, versió musicada d’un poema de Joan Timoneda (València, s. XVI). Pep Gimeno, Botifarra, vol reivindicar, en canvi, l’arrel més popular de la música de Raimon. Rafa Xambó i Àlvar Carpi, per una banda, i Pau Alabajos, per una altra, faran una versió particular de ‘Al vent’ i Rapsodes portarà  ‘Oh desig de cançons’ al terreny del rap que practiquen. Finalment, Verdcel, que ha dedicat tot el seu darrer disc al cantant de Xàtiva, cantarà ‘Treballaré el teu cos’.

Cinquanta anys de ‘Al Vent’

Aprofitant que ara fa cinquanta anys de la composició de ‘Al Vent’, el Col·lectiu Safranar i la Universitat Politècnica de València han enregistrat un disc de versions d’aquesta cançó, i d’algunes més, de Raimon. A banda els músics que actuaran demà a Torrent, també participen en el disc cantants com Dyango i Marina Rosell, i la Coral Sant Jordi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any