La Fiscalia demana quinze anys de presó per a Carlos Fabra

  • L'acusa de delictes de tràfic d'influències, suborn i contra la hisenda pública

VilaWeb
Redacció
21.07.2010 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que s’imposi una pena de quinze anys de presó i una multa de 2,3 milions d’euros al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, pels delictes de tràfic d’influències, suborn i contra la hisenda pública. A la resta d’implicats en l’anomenat ‘cas Fabra’ instruït pel jutjat de primera instància número 1 de Nules, Vicente Vilar, Montserrat Vives i Maria Amparo Fernández, se’ls demanen penes de presó d’entre quatre i vuit anys de presó.

El fiscal ha concretat avui, doncs, les penes per a Fabra i la resta d’acusats, després de desestimar el jutge del cas el recurs del líder del PP a Castelló per evitar el judici amb jurat.

En concret, la Fiscalia demana per a Fabra un any de presó per un delicte continu de tràfic d’influències, quatre més per suborn i deu (dos per cada exercici fiscal) per frau a hisenda. La petició de penes inclou quinze anys d’inhabilitació per a feina o càrrec públic i una multa de 2,33 milions d’euros.

Per a l’empresari Vicente Vilar i la seva ex-dona, Montserrat Vives, el fiscal els demana quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros. I per a la dona de Fabra, María Amparo Fernández, la petició és de vuit anys de presó per delictes contra la hisenda pública (dos anys per cada exercici) i 1,186 milions d’euros de multa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any