El PSPV exigeix a Ripoll que expliqui la gestió de les escombraries o que dimiteixi

  • El jutge notifica a la batllessa d'Oriola i a una quarantena de persones més que tot i no ser encausades figuren a les diligències i els demana que siguin localitzables

VilaWeb
Redacció
21.07.2010 - 09:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del grup socialista a la diputació d’Alacant, Antoni Amorós, va demanar ahir al president de la diputació, José Joaquín Ripoll, encausat en l’anomenat cas Brugal, que convoqui un ple extraordinari per donar explicacions sobre el cas, o que dimiteixi.  Ripoll fou detingut (vídeo), juntament amb deu persones més, per una presumpta trama corruptiva vinculada a la recollida de les escombraries del Baix Segura.

El president de la diputació va mostrar-se sorprès per la petició i va recordar que el cas es troba sota secret de sumari. Va dir, també, que l’adjudicació de la recollida d’escombraries va ser aprovada per unanimitat, amb els vots de tots els partits, i que no hi havia res d’irregular.

El jutge notifica formalment a quaranta persones la seva presència al sumari

Per una altra banda, el jutge d’Oriola que instrueix el cas, Carlos San Martín, va notificar ahir a 42 persones, entre les quals la batllessa d’Oriola, Mònica Lorente (PP), que el seu nom apareix al sumari, tot i no ser encausats. En l’escrit els demana que sigui localitzables i que col·laborin amb la justícia. Entre aquestes 42 persones també hi ha ex-regidors d’Oriola i assessors de l’empresa d’Àngel Fenoll. El jutge va delegar la notificació d’aquest escrit, que és un tràmit molt poc habitual però previst en la legislació, a la policia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any