Notícies

Dimarts  20.07.2010  12:03

Laporta, Tena i Bertran presenten una crida a la solidaritat independentista

Proposen una gran coalició per a guanyar les eleccions i proclamar la independència de Catalunya

Men?ame
 

En una concorreguda conferència de premsa, avui a migdia, Joan Laporta (Democràcia Catalana), Alfons López Tena (CiU) Uriel Bertran (ERC) han fet una 'crida a la solidaritat independentista' (vegeu de l'acte sencer i el vídeo de la declaració). Proposen a tots els partits nacionals, des d'Unió Democràtica fins a la CUP, d'unir-se en una gran coalició per a guanyar les eleccions i proclamar la independència (web), amb el suport d'assembles locals.

Demanen la creació d'assemblees locals de suport a la solidaritat independentista que repleguin l'experiencia acumulada pel moviment de les consultes sobre la independència.

Alfons López Tena ha dit que vist que el Parlament de Catalunya ha tancat les vies per poder organitzar un referèndum oficial sobre la independència, la via que ara s'obre es una victòria electoral als comicis de la tardor que proclami la independència i que després els catalans votin en referèndum aquesta decisió.

Joan Laporta ha dit que no ambiciona ser-ne el cap de llista.

Jordi Fàbrega, la primera adhesió rellevant

El president de l'Entesa de Progrés Municipal (EPM) i de Decidim.cat, Jordi Fàbrega, ha emès un comunicat per anunciar la seva adhesió a la Solidaritat Catalana per la Independència. Fàbrega anima la resta de membres de l'EPM a 'unificar esforços per a generar il·lusió i confiança en el poble de Catalunya'.

Recuperar la Solidaritat Catalana de 1906

El manifest que signen Laporta, Tena i Bertran afirma que la sentència del TC ha suposat la fi de la via autonomista i, alhora, el millor exemple que la creació d'un estat dins la Unió Europea és la millor opció de futur per a Catalunya.

Per això, 'en aquests moments tant excepcionals de la nostra història' proposen 'a totes les persones que viuen i treballen a Catalunya unir-se en la Solidaritat Catalana per la Independència' amb dos compromisos. D'una banda 'presentar una candidatura unitària a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb el compromís de proclamar la independència i sotmetre-la a referèndum en la propera legislatura (2010-2014)' i, d'una altra banda, 'constituir el govern de Catalunya per organitzar el procés cap a la creació de l’estat català en el si de la Unió Europea'.

La crida proposa emular la Solidaritat Catalana que el 1907 va guanyar les eleccions, amb una gran aliança de líders polítics com Francesc Macià i Francesc Cambó. Va ser l'inici de l'hegemonia política del catalanisme, que només la victòria franquista va poder escapçar.

Men?ame