La ILP ‘Televisió Sense Fronteres’ supera les 500.000 signatures i s’admet a tràmit

  • Acció Cultural del País Valencià ha rebut aquest matí la notificació oficial de l'Oficina del Cens del Congrés

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.07.2010 - 10:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya de recollida de signatures (vídeo) per a presentar la iniciativa legislativa popular (ILP) ‘Televisió Sense Fronteres‘, que reivindica els espais de comunicació català, basc i gallec i que impulsa Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha superat amb escreix l’objectiu exigit de les 500.000 signatures. L’Oficina del Cens del Congrés ha notificat (pdf) avui a ACPV la validesa de 559.759 signatures. D’aquesta manera comença la tramitació de la ILP al congrés, que és tingut de debatre el projecte i de votar-lo.

Vist el gran suport ciutadà, l’entitat diu que ja ha iniciat les gestions per fer possible que el projecte de llei sigui tramitat i aprovat pel congrés espanyol, per tal de permetre la legalitació de l’espai lingüístic de comunicació.

La recollida de signatures per a la ILP ha superat amb escreix el seu objectiu. L’oficina que valida les signatures no ha comprovat les 650.650 que ACPV havia presentat, un cop validades les 500.000 necessàries. L’entitat destaca que si s’aplica el marge d’error de les signatures invalidades, finalment les vàlides serien 626.496.

Acció Cultural ha volgut felicitar als 2.830 fedataris que van participar en la recollida de signatures, i a tots els partits, sindicats, entitats i associacions que van col·laborar en aquesta gran mobilització popular per la llengua i la cultura catalanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any