Oriol Pujol aclareix que CiU no és independentista

  • Diu que la independència és l'objectiu de molts dels militants, ell inclòs, però no del partit · PSC i ERC van demanar ahir a Mas que aclarís el posicionament del CiU sobre aquesta qüestió

VilaWeb
Redacció
19.07.2010 - 09:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de CiU al parlament, Oriol Pujol, ha respost avui en delcaracions a Catalunya Ràdio les demandes del PSC i ERC sobre el posicionament del partit respecte la independència. Pujol ha dit que el seu partit no és independentista i que ara per ara la independència no forma part del seu programa. Ha dit que CiU aposta ara per ‘potenciar el dret de decidir’.

Amb tot, ha reconegut que ell mateix és independentista i que hi ha molts militants que malden per la independència del país. El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, i el vice-primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van coincidir ahir a demanar a Artur Mas que aclarís si volia trencar amb Espanya.

Puigcercós va dir que ‘era ‘hora de parlar clar i deixar estar ambigüitats’. Però va evitar de ser gaire dur, i li va demanar a Mas que parés d’atacar Esquerra, perquè, va dir, els republicans ‘sempre hem treballat per la independència’.

Per la seva banda, Iceta va exigir a Mas que ‘sortís de l’armari’ i aclarís si volia la independència de Catalunya o no. Per Iceta l’estratègia del PSC és de demanar a Espanya que reformi la constintució per mirar de fer-hi cabre l’estatut aprovat per les corts espanyoles.

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, també es va referir a la posició de CiU respecte de la independència. En opinió seva, ‘el veritable objectiu de CiU és la independència, encara que la proposa a terminis’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any