Laporta, López Tena i Bertran convoquen una conferència de premsa per dimarts

  • Els impulsors de la IP i la ILP no acceptades al parlament van anunciar una resposta política imminent · Laporta és en procés de formació del partit Democràcia Catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.07.2010 - 23:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran han convocat per dimarts vinent una conferència de premsa conjunta. Encara es desconeix l’objectiu de la convocatòria, però coincideix en un moment que Laporta és en fase de creació d’un nou partit, Democràcia Catalana, i amb l’anunci d’una resposta política imminent per part dels impulsors de les iniciatives populars denegades al parlament, Lopez Tena i Bertran.

Joan Laporta ha anunciat avui mateix en un comunicat que ha fundat Democràcia Catalana, un partit que ‘té la voluntat de formar coalició amb tots aquells partits o moviments que comparteixen el mateix objectiu: que Catalunya esdevingui un estat’. ‘Democràcia Catalana vol que l’esperit de la manifestació del 10 de juliol tingui veu i vot al nostre Parlament’, explica el comunicat. El text a la web de Joan Laporta, insisteix en la necessitat de la unitat per aconseguir el seu objectiu: ‘Si no hi anem junts, la nostra veu quedarà diluïda en un parlament que continuarà al servei d’altres interessos.’ I finalment, demana la col·laboració d’aquells qui creguin que el seu és el projecte que cal: ‘Si creieu que ha arribat el moment de canviar les coses, us demano la vostra participació, com a militant o com a adherit, a Democràcia Catalana.’

Per la seva banda, Uriel Bertran, diputat d’ERC, i Alfons López Tena, militant de CiU, van anunciar la aquesta setmana la seva dimissió dels càrrecs de consellers nacionals dels seus respectius partits per la decisió d’aquests de tombar en el tràmit d’admissió parlamentària les iniciatives populars -IP i ILP- que propugnaven un referèndum i una consulta oficial sobre la independència de Catalunya. Tant Bertran com López Tena s’han distingit aquests darrers mesos per la seva participació en l’organització de les consultes sobre la independència que s’han anat convocant en diverses tandes a centenars de municipis de tot el Principat.

López Tena i Bertran van anunciar una resposta política imminent a la no admissió a tràmit de les seves iniciatives al parlament. Una setmana després tots dos participaran en una conferència de premsa amb Joan Laporta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any