Mor un menor i tres més resulten ferits en caure el Pèndol del Tibidabo de Barcelona

  • El parc és de titularitat municipal · Un dels ferits es troba en estat crític

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.07.2010 - 21:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una menor d’edat, de quinze anys i veïna de Barcelona, ha mort i tres menors més, dues noies i un noi també adolescents, han resultat ferits de diversa consideració en caure aquesta tarda l’atracció del Pèndol del Tibidabo de Barcelona. Així ho ha confirmat l’ajuntament, que és qui gestiona el parc d’atraccions, i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). A quarts de deu de la nit els Bombers treballaven per rescatar el cos de la víctima mortal.

Entre els ferits, la més greu és una noia de quinze anys que es troba en estat crític i a la qual el SEM ha atès al lloc dels fets per salvar-li la vida i després ha estat traslladada a l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona. La segona noia ha patit un traumatisme cranioencefàlic menys greu i ha estat traslladada a l’Hospital Sant Joan de Deu d’Esplugues de Llobregat.

Finalment, el noi ha pogut sortir pel seu propi peu de l’atracció i el seu pare se l’ha endut a l’Hospital General de Catalunya.

Fonts del parc d’atracció han explicat que la instal·lació ha caigut cap a les 19.15 damunt d’una altra atracció, la de troncs que suren sobre un riu d’aigua. Per sort, han explicat les fonts, en aquell moment no en passava cap i no hi ha hagut més ferits, tot i que hi havia quatre mil assistents al parc.

Per evitar aglomeracions, els responsables del parc han iniciat el desallotjat progressiu del parc, primer s’ha buidat el nivell més elevat del Tibidabo, on hi ha la muntanya russa, l’avió i la Talaya i, posteriorment i de forma gradual, s’ha donat ordre els visitants d’abandonar la resta de les instal·lacions.

La zona ha estat desallotjada però la resta d’atraccions del parc, que un dissabte d’estiu com el d’avui roman obert fins a les dotze de la nit, continuen funcionant. Això sí, la policia impedeix a qualsevol persona l’entrada al parc.

S’ha obert una investigació judicial i una d’interna per esclarir les causes del sinistre. Aquesta és la primera vegada que es produeix un accident mortal en les instal·lacions centenàries del Tibidabo. El parc va obrir les seves portes el 26 d’octubre del 1901, després d’un any d’obres.

Cap a les nou del vespre el mateix alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, s’ha desplaçat fins el parc d’atraccions acompanyat per la regidora de Seguretat, Assumpte Escarp i la presidenta del Tibidabo, Sara Jaurrieta.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any