López Tena replica Benach i diu que la ILP complia tots els requisits

  • Acusa els partits de no escoltar la veu del poble

VilaWeb
Redacció
16.07.2010 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurista Alfons López Tena replica en aquest article publicat al seu bloc l’argumentació que va fer el president del Parlament, Ernest Benach, al seu bloc, sobre les votacions a la mesa del parlament de les iniciatives populars per a poder fer una consulta oficial sobre la independència. Per López Tena, un dels promotors de les dues iniciatives que van ser refusades per la mesa, no hi havia motius jurídics per a votar en contra de la ILP. Cal recordar que López Tena acaba de dimitir del seu càrrec al consell nacional de CiU justament pel refús del seu partit.

López Tena descriu la diferència entre la IP per convocar un referèndum i una ILP per a convocar una consulta no refrendària i remarca que la sentència del TC només suprimeix les competències de la Generalitat en la convocatòria de referèndums, cosa que només afectaria la IP. La ILP, per tant, que es va presentar copiant la fórmula de la consulta sobre la Diagonal que va fer l’ajuntament de Barcelona, no tindria impediments jurídics, segons que argüeix López Tena.

Afegeix, també, que la mesa no pot refusar la ILP argüint que només es pot presentar una ILP sobre la mateixa qüestió en una sola legislatura. ‘No s’ha presentat cap altra consulta popular no refrendària’ sobre aquesta qüestió, diu López Tena. López insinua, de fet, que la mesa del parlament podria haver prevaricat votant en contra de la ILP.

Finalment, López Tena és molt crític amb els partits polítics, a qui acusa de no escoltar la veu del poble. ‘No volen la democràcia sinó la partitocràcia, i encara s’estranyen de no tenir credibilitat’, diu. I considera que ‘la veritable raó de la unanimitat de tots els partits a la mesa’ en la votació de la ILP rau precisament en això.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any