Els catalans que viuen a fora també es mobilitzen

  • Us oferim un recull de fotografies dels actes que es van fer a Londres, Berlín, Dublín, Tolosa, París, Brussel·les, Viena, Los Angeles, Nova York, Washignton, Montreal, Buenos Aires...

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.07.2010 - 16:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Catalans d’arreu del món que no van poder assistir a la històrica manifestació van organitzar actes paral·lels a les seves ciutats de residència. Els casals i associacions de catalans d’arreu van cridar a la mobilització i es van viure senyeres estelades al centre de desenes de ciutats de tot el món.

Amèrica: Los Angeles, Washington, Nova York, Montreal, Quito, Caracas i Buenos Aires

Al continent amercià, es van fer actes a L os Angeles, Washington, Nova York, Montreal, Quito, Caracas i Buenos Aires. El Casal dels Catalans a Califòrnia, amb seu a la ciutat de Los Angeles, ha fet una concentració de refús a la sentència davant del consulat espanyol a Los Angeles. El Casal Català de Washington DC va convocar els catalans la plaça Dupont Circle. A Nova York, el Catalan Institute of America va aplegar els seus membres i simpatitzants al Roger Smith Hotel perquè els catalans residents a la zona de Nova York es manifestessin i donessin suport a la manifestació des de Manhattan i poguessin seguir en una pantalla gegant la manifestació (manifest de la Federació Nord-americana d’Associacions Catalanes, pdf). El Casal Català del Quebec va aplegar una vintena de catalans a l’estàtua de Louis-Hyppolite Lafontaine del Parc Lafontaine, un símbol al Quebec.

A Buenos Aires, el Casal de Catalunya va aplegar els catalans a la plaça Catalunya. A la capital equatoriana, Quito, es va fer una concentració davant l’Ambaixada espanyola (comunicat de la comunitat catalana de Quito, pdf).

Unió Europea: Viena, Tolosa, Berlín, Dublín Londres, Brussel·les i Sant Sebastià

A la Unió Europea, catalans i occitans van unir forces i es van concentrar davant el consolat espanyol a Tolosa convocats pel Casal Català de Tolosa, Cadres Catalans i el Partit Occità, entre d’altres entitats, per protestar contra la sentència de l’Estatut. Enarborant banderes catalanes, occitanes i basques, una trentena de persones van protestar pacíficament davant de la representació espanyola, cercada per un cordó policial.

A Londres i a Berlín també hi ha hagut concentracions. A la capital anglesa desenes de catalans es van aplegar a Chesham Place. I a la capital alemanya, a l’Alexanderplatz. A Dublín, malgrat la pluja, desenes de catalans van concentrar-se al General Post Office d’O’Connell Street. I a Viena, en una convocatòria més modesta feta via Facebook, la concentració es va fer davant el Casal Català de Viena. I a Brussel·les, la concentració es va fer a la plaça Luxemburg de Brussel·les, davant del Parlament Europeu.

Els actes, organitzats pels casals repartits per tot el món, han rebut el suport institucional de la Generalitat i han comptat amb la presència de representants de les delegacions del govern.

Així, a Berlín ha assistit el delegat Martí Estruch, a Nova York, Andrew Davis i a Londres hi ha participat Xavier Solano. El delegat de la Generalitat a París, Apel·les Carod-Rovira, ha assistit a la manifestació de Barcelona.

La més gran, al País Basc

La concentració més gran, però, es va fer al País Basc. Milers de persones han marxat a Sant Sebastià contra la retallada de l’estatut per part del Tribunal Constitucional. La manifestació la convocava l’Esquerra Abertzale, EA i Alternatiba. Al darrera d’una pancarta amb el lema ‘Som una nació. Autodeterminació’, els manifestants van recórrer alguns dels carrers cèntrics de Sant Sebastià en una tarda de sol i calor durant la qual també es van escoltar consignes a favor de la independència i lemes a favor dels presos d’ETA. Una bandera catalana presidia la marxa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any