Muriel Casals: ‘els polítics han d’escoltar la nostra veu’

  • La presidenta d'Òmnium Cultural satisfeta pel resultat de la marxa

VilaWeb
Redacció
10.07.2010 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha parlat al final de la manifestació i ha dit que l’extraordinari volum de la protesta havia de ser entès pels polítics catalans: ‘els polítics han d’escoltar la nostra veu’. Casals també ha dit que ‘la feina forta ara la tenen els polítics, que han de fer possible que tot això es tradueixi en fets concrets’.

Òmnium ha agraït també a tots els partits, sindicats i grups organitzadors l’esforç posat per a aconseguir aquesta manifestació que ha dit que ‘ha superat les expectatives’ que els mateixos organitzadors havien marcat.

 

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha afirmat sentir ‘felicitat’ per la gran afluència de gent que s’ha desplaçat aquest dissabte al centre de Barcelona amb motiu de la manifestació en defensa del lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’. ‘Hi som tots, som molts i tothom té moltes ganes d’expressar-se. Serem invulnerables si estem junts, no hi ha tribunal que ens tombi’, ha dit Casals minuts abans que la marxa comencés a avançar pel passeig de Gràcia en direcció a la plaça de Tetuan. En comparació amb la gran manifestació de l’11 de setembre 1977, que va aplegar un milió de persones, la presidenta d’Òmnium ha destacat que ‘han passat molts anys, i ara aconseguirem encara més coses’.

Casals, que és una de les persones representants d’entitats i institucions que ha anat al darrere de la pancarta que porta el lema ‘Som una nació, nosaltres decidim’, ha explicat que, la mobilització ‘tindrà molt efecte’ perquè hi ha representat ‘tot el poble de Catatunya, les institucions, la societat civil i la classe política. Estem tots aquí dient no al Tribunal Constitucional i sí a la voluntat del poble de Catalunya. Ha de tenir efecte, el món no és sord.’

Després del 10-J, caldrà ‘trobar la manera de fer política responent a les aspiracions dels catalans’, que aquest dissabte han sortit massivament al carrer per protestar contra el Tribunal Constitucional. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any