Les convocatòries de protesta s’estenen per la UE i Amèrica

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.07.2010 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació al centre de Barcelona de demà no és l’únic acte que s’ha convocat en contra de la sentència de l’estatut. L’Obra Cultural Balear (OCB) ha convocat avui mateix, a les set, una concentració a la plaça de Cort (Palma). La finalitat és de defensar l’autogovern i de contestar la retallada de l’estatut de Catalunya. Segons l’OCB, la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) també perjudica el desenvolupament de l’estatut balear, com van explicar ahir dos juristes, Tomeu Colom i Toni Abat. La convocatòria ha rebut el suport d’una plataforma de forces polítiques integrada per tots els partits llevat del PP: PSIB-PSOE, UM, PSM, EAV, Iniciativa d’Esquerres, ERC, els Verds i Entesa per Mallorca.

Entitats cíviques d’occitans i catalans, per la seva banda, han convocat per demà mateix una concentració a Tolosa en solidaritat amb la manifestació de Barcelona contra la sentència del Tribunal Constitucional i en favor del dret de decidir dels catalans. El Casal Català de Tolosa i algunes entitats, com Cadres Catalans i el Partit Occità, criden a concentrar-se, a les sis d’horabaixa, davant el consolat d’Espanya a Tolosa. Els convocants demanen als ciutadans que portin banderes catalanes i occitanes per protestar contra la censura del Tribunal Constitucional espanyol i per defensar la dignitat de Catalunya.

Al País Basc, l’esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i Alternatiba han convocat una manifestació a Sant Sebastià demà a les 17.30, en solidaritat amb Catalunya. A Londres i a Berlín també hi haurà concentracions. A la capital anglesa serà a les cinc de la tarda (hora local), a Chesham Place. I a la capital alemanya, serà a les sis a l’Alexanderplatz. A Dublín, Irlanda decideix ha fet una convocatòria a les cinc (hora local) al davant del General Post Office d’O’Connell Street. Fora de la Unió Europea, també hi haurà actes demà al continent americà: a la capital equatoriana, Quito, es farà una concentració davant l’Ambaixada espanyola a les onze del matí (hora local), i a Nova York, el Catalan Institute of America convoca entre les 11.30 i les 14.30 els seus membres i simpatitzants al Roger Smith Hotel (501, Lexington Avenue) per seguir la manifestació de Barcelona en directe per televisió i ràdio.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any