Ripoll no dimiteix i reitera que no sap per què és encausat

  • Ahir quedà en llibertat amb càrrecs · Cinc encausats més per frau, suborn i tràfic d'influències en el cas d'Oriola · El PP demana la dimissió del ministre espanyol Rubalcaba

VilaWeb
Redacció
09.07.2010 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll, fou alliberat ahir amb càrrecs, però sense fiança, després de declarar durant més de quatre hores al jutjat número 3 d’Oriola (Baix Segura). En una conferència de premsa a la nit (vídeo) va dir que desconeix els fets que han motivat la seua compareixença davant el titular del jutjat d’Oriola en el marc de ‘l’operació Brugal’ i que, quan s’alce el secret del sumari exercirà les accions legals que corresponguen a la seua defensa. Ripoll no va respondre les preguntes dels periodistes ni comentar els presumptes delictes pels quals l’han encausat, que són suborn, prevaricació, frau, tràfic d’influències, revelació de secrets i activitat prohibida a funcionaris.

L’operció està relacionada amb la investigació per presumpta irregularitat en la contractació del servei de recollida d’escombraries de la comarca. El jutge també va deixar en llibertat provisional, però inculpats dels mateixos càrrecs, quatre dels implicats que van declarar i va decretar presó, sota fiança de 100.000 euros, per a l’empresari d’automoció Rafael Gregori.

Els altres encausats són José Candel, treballador d’una de les empreses d’Ortíz, el gerent d’una de les empreses de recollida d’escombraries contractada, Luis Braña, i un altre empresari, José Francisco León. Avui compareixen al jutjat número 3 d’Oriola tres regidors de l’Ajuntament d’Oriola i dos empresaris del municipi.

Compromís lamenta la imatge que ofereix el País Valencià

El síndic de Compromís a les corts, Enric Morera, considera que l’encausament de Ripoll és ‘una mala notícia a què ja ens ha acostumat el PP; una mala notícia i una imatge fatídica del País Valencià, perquè la resta de l’estat i d’Europa ens veu com un niu de governants corruptes.’ Per això, ‘Mariano Rajoy hauria de prendre decisions i demanar responsabilitats o aquesta espiral de corrupció l’acabarà arrossegant al fracàs polític’.

El PSPV demana la dimissió de Ripoll

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, va demanar ahir la dimissió del president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll, després d’haver estat inculpat pel jutge d’Oriola, i l’hagué de demanar a la porta de la Diputació perquè el departament de presidència de la institució provincial el féu fora de l’edifici públic.

El PP demana la dimissió del ministre Rubalcaba

El secretari general del PP al País Valencià, Antonio Clemente, va demanar ahir la dimissió del ministre de l’Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ‘per l’ús fraudulent que fa de l’estat de dret i de la normalitat i perquè posa a disposició seva els cossos i forces de seguretat de l’estat’. Segons Clemente, ‘que Ripoll hagi estat alliberat i que no s’hagin adoptat mesures cautelars contra ell indica prou la feblesa de l’acusació de Rubalcaba i de Conde Pumpido, i demostra que l’espectacular operació de detencions i escorcolls de dimarts anava destinada a la premsa, no al jutjat.’

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any