Els sis presidents obriran la manifestació amb la bandera

  • La pancarta amb el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' anirà just darrere · Òmnium no hi està d'acord però accepta el parer de la majoria

VilaWeb
Redacció
08.07.2010 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè organitzador de la manifestació de dissabte ha arribat a un acord amb els partits sobre la capçalera de la manifestació (comunicat, pdf). Finalment obriran la manifestació pels tres presidents de la Generalitat (Montilla, Maragall i Pujol) i els tres presidents del Parlament (Benach, Rigol i Barrera), tots sis en solitari, amb la senyera. Immediatament darrere hi haurà la pancarta amb el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’, darrere la qual hi haurà un representant de cada una de les entitats, organitzacions i partits convocants.

La senyera, en posició horitzontal a mode de llençol, tindrà a banda i banda el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’.

Aquesta és la solució proposada després d’una llarga reunió avui matí a la seu d’Òmnium Cultural amb les entitats organitzadores i els partits. Però no ha estat una decisió unànime. De fet, Òmnium no hi està d’acord, però ha acceptat el parer de la majoria. CiU també discrepa de la solució adoptada, però ha dit que no s’hi oposa per no complicar la manifestació. PSC, ERC i ICV s’han declarat satisfets de la proposta final.

Els quatre ex-presidents animen a participar a la manifestació

Pocs minuts abans d’acabar-se la reunió a la seu d’Òmnium, quatre dels sis presidents que obriran la manifestació han llegit un manifest (pdf) conjunt instant la societat catalana a mobilitzar-se contra la sentència de l’estatut. Diu, entre més coses, ‘a la manifestació cal anar-hi com es va als esdeveniments de gran transcedència’ (vídeo).

‘El nostre país viu  un moment difícil. Amb crisi econòmica i social. Amb crisi del projecte polític d’aquestes últimes dècades. A tot l’Estat i també a Catalunya. Tot el procés de l’estatut i el seu desenllaç  ho han fet evident d’una manera punyent’, diuen els ex-presidents. I afegeixen: ‘Ja ha quedat clar que el poble de Catalunya rebutja el tracte que ha rebut l’Estatut i, a través d’això, les nostres institucions i la nostra voluntat popular. La nostra capacitat de decidir. I ha quedat clar que seguirem lluitant pel nostre reconeixement com a nació, pel respecte i tracte no discriminatori de la nostra llengua i cultura, per un finançament just, per totes les nostres institiucions, per tot allò que és a la base de la nostra personalitat pròpia. Caldrà tornar-s’hi a posar l’endemà mateix de la manifestació’, ha reblat Rigol, que ha exercit de portaveu, i que no ha fet cap referència directa a la polèmica sobre la pancarta que ha d’anar a la capçalera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any