Notícies

Dijous  08.07.2010  10:45

Miquel Herrero, El Corredor Polonès, Aljub i Krama i Rafa Xambó, guardonats amb els Premis Ovidi

Els Pavesos i Vicent Sangermés van ser homenatjats

Men?ame
 

El Teatre Micalet de València va ser ahir l'escenari dels cinquens Premis Ovidi de la Música en Valencià. Miquel Herrero i els Autòmats, El Corredor Polonès, Aljub i Krama i Rafa Xambó van guanyar els guardons més importants de la gala en les respectives categories. El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) de músics i cantants també va homenatjar Els Pavesos i Vicent Sangermés.

Amb 'Cançons en Blanc i Negre' (Cambra Records), Miquel Herrero i els Autòmats van aconseguir el premi al millor disc de pop, mentre que 'L'Embaràs D’Agnieszka' (Maldito Records) va donar a El Corredor Polonès el millor disc de rock, reconeixent la consolidació del grup.

El jurat va premiar la unió de Aljub y Krama amb el millor disc de folk pel treball 'Afluències' (Picap) i Rafa Xambó amb el millor disc de cançó per 'Andanes' (Picap). Aquesta vegada sense La Fusteria, Xambó també va rebre el premi a la millor lletra per la cançó 'A Glasgow'.

En la resta de categories cal destacar que Els Amanida Peiot van ser guardonats amb la millor cançó de l'any per 'Els Terrats de la Primavera', Les Deeses Mortes la millor producció i Mi Sostingut va ser designat el grup revelació.

La gala d'enguany també va servir per retre homenatge a la trajectòria musical del grup Els Pavesos (cançons), un dels grups de referència a l'hora de revitalitzar la cultura popular valenciana, i Vicent Sangermés, responsable de Cambra Records i creador de la discogràfica la Destilería.
 
El jurat va destacar la setantena de discos presentats als premis d'enguany, duplicant els de l'any passat.