S’allarga la reunió a Òmnium per ultimar els detalls de la manifestació

  • Òmnium reuneix el comitè organitzador per a prendre una decisió definitiva sobre la capçalera · UGT i CCOO se sumen a la pressió dels socialistes

VilaWeb
Redacció
08.07.2010 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La polèmica moguda pel PSC i pel president José Montilla sobre la capçalera de la manifestació de dissabte ha de tenir avui una resolució definitiva en la reunió del comitè organitzador convocada per Òmnium Cultural. Dimecres el comitè ja va deixar molt clar que no havia de modificar-se allò que s’havia pactat entre tots, socialistes inclosos (vídeo). Mentrestant, les demostracions de repudi de la sentència del TC per les institucions locals van escampant-se com una taca d’oli.

Muriel Casals diu que els detalls protocol·laris s’acabaran resolent

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, va dir ahir que podia haver-hi detalls protocol·laris de la manifestació de dissabte contra la sentència del TC que s’acabarien resolent, que la cosa més important era la gernació que seguiria la capçalera que fa ‘Som una nació. Nosaltres decidim’. ‘N’hi haurà molta, de gent’, va dir.

CC OO i UGT demanen un ‘acord d’unitat’

Els sindicats CC OO i UGT van fer ahir una crida a un ‘acord d’unitat’, de manera que, a la manifestació, ‘hi tinguin cabuda les màximes institucions de Catalunya, la societat civil i els símbols de Catalunya’. En un comunicat conjunt, valoren positivament tant el compromís de les màximes institucions del país a manifestar-se per l’autogovern, com el suport de la gent al referèndum de l’estatut, i animen els afiliats a participar-hi, bo i donant suport al lema ‘Som una nació. Nosaltres Decidim’.

Crida a la unitat dels batlles del Baix Llobregat

Mentre partits i entitats miraven d’acordar la capçalera de la manifestació del 10-J, els batlles del Baix Llobregat han fet una crida al matí a ‘la unitat del conjunt d’institucions públiques catalanes per a donar una resposta democràtica, unitària i coherent a la sentència’ sobre l’estatut. A pocs metres d’on reposen les restes de Rafael Casanovas, a Sant Boi, representants de vint-i-vuit municipis dels trenta de la comarca han signat una declaració que mostra el seu rebuig a aquesta sentència i manifesta ‘el ferm compromís dels governs locals de Catalunya amb l’autogovern’ del país.

Solidaritat del Quebec

El primer ministre del Quebec, el federalista Jean Charest, ha assegurat que li ‘sap greu’ el que passa a Catalunya i que els quebequesos seguiran ‘de molt a prop’ els esdeveniments que se succeeixin al país després de la sentència del TC. A la sortida de la reunió amb el vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que aquests dies visita el Quebec, Charest, del Partit Liberal, ha desitjat molta sort al poble català pel 10-J.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any