Camps pressiona el rector de la Universitat de València per prohibir ‘Zero responsables’

  • L'obra l'han escrita conjuntament un grup dramaturgs valencians

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Francisco Camps ha pressionat en les últimes hores el rector de la Universitat de València, exigint-li que no es representés l’obra de teatre Zero responsables‘ (pdf), creada a partir de les propostes d’un grup de dramaturgs valencians que es va estrenar ahir a La Nau de la Universitat de València i que vol reflexionar sobre el tràgic accident del metro de València, fa exactament quatre anys, que causà la mort de 43 persones. El vice-rector de cultura va demanar als autors i als actors que no fessin cas de les pressions i que continuessin les representacions, que es fan fins divendres.

‘Zero responsables’ és una obra conjunta que es va començar a gestar a finals del 2009 amb el propòsit de fer ‘un exercici contra la desmemòria i el desinterès que sobre l’accident ha fet gran part de la societat valenciana’ i també un execrici de denúncia de ‘la indiferència i escassa responsanilitat del Consell; no podíem restar indiferents’, en paraules de Josep Lluís Sirera, un dels autors.

En total, hi col·laboren desinteressadament una cinquantena de professionals del sector teatral valencià. Es pot veure també avui i demà a la mateixa hora (19.00). L’entrada és gratuïta. Hi participen, per ordre alfabètic del nom: Amparo Fernández, Amparo Mayor, Amparo Oltra, Arturo Sánchez Velasco, Begoña Tena, Carles Sanjaime, Carlos Belizón, Dani Machancoses, Enric Juezas, Esther Bosque, Eva Zapico, Gabi Ochoa, Héctor Juezas, Inma Sancho, Jaume Pérez, Jaume Policarpo, Jerónimo Cornelles, Jordi Gomar, Jorge Picó, Josep Lluis Sirera, Juli Cantó, Juli Disla, Laura Useleti, Lorena López, Mamen García, Marino Muñoz, Nacho Diago, Paco Zarzoso, Pati Martínez, Patricia Pardo, Pau Blanco, Pedro Montalbán, Pep Ricart, Rodolf Sirera, Rosanna Espinós, Sergio Villanueva, Vicky Garrigues, Xavier Puchades, Xavo Giménez, Ximo Rojo i Xus Gomar.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any