El País Basc es manifestarà en solidaritat amb Catalunya

  • L'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i Alternatiba convoquen una manifestació a Sant Sebastià dissabte a les 17.30

VilaWeb
Redacció
07.07.2010 - 18:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’esquerra independentista basca convoca aquest dissabte a les 17.30 a Sant Sebastià una manifestació per mostrar el suport al poble català i per reivindicar també els drets que corresponen al País Basc. La marxa portarà el lema ‘Nazioa gara. Autodeterminazioa’ i la convoquen l’esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i Alternatiba.

Les formacions convocants situen la mobilització en el context polític marcat per la decisió del Tribunal Constitucional espanyol de retallar encara més l’estatut català, però també per reclamar més respecte a la voluntat de la ciutadania catalana i mostrar-li la seva solidaritat. Segons han explicat en conferència de premsa, volen dotar d’entitat pròpia la marxa de Sant Sebastià i convertir-la en altaveu de les aspiracions nacionals del País Basc.

L’esquerra abertzale, EA i Alternatiba han denunciat que les ànsies d’autodeterminació de la societat basca ‘no tenen cabuda a la constitució espanyola’ i que l’estat espanyol, governi qui governi, ‘no té cap intenció de respectar que els ciutadans bascos decideixin el seu futur’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any