Òmnium decideix aquest vespre la capçalera de la manifestació

  • La junta d'Òmnium es reuneix a les 7 del vespre per prendre la decisió · No ha acceptat en la reunió d'aquest matí la petició del PSC i del president Montilla

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.07.2010 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta d’Òmnium es reunirà aquest vespre a les 19.00 per prendre una decisió sobre la capçalera de la manifestació. La reunió d’aquest matí entre Òmnium Cultural i els partits polítics ha acabat sense canvis. L’entitat presidida per Muriel Casals no ha cedit i no ha acceptat les peticions del PSC president Montilla de canviar la pancarta de la capçalera de la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol. Per Òmnium, el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’ és irrenunciable i tothom s’hi hauria de sentir còmode. ‘És inclusiu’, ha dit avui Casals en una entrevista amb TV3.

‘Tant els qui defensen l’autonomisme com els qui el volen superar, i tant els que van votar a favor com en contra de l’estatut, han d’aplegar-se a Barcelona aquest dissabte per respondre a una agressió de Madrid contra el poble català’, ha dit.

Tot i les fortes pressions que ha patit Òmnium, l’entitat se sent molt ben acompanyada, car ja són més de sis-centes les entitats s’han adherit a la convocatòria del 10 de juny i ja hi ha més d’un centenar d’autocars contractats.

Carod anima a consensuar la capçalera del 10-J

El vice-president del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha animat aquest dimarts al govern, entitats i partits a ‘posar-se d’acord’ amb la capçalera de la manifestació. Carod-Rovira ha afirmat que el lema de la manifestació li sembla ‘perfecte’, però que la marxa del 10-J ‘pugui anar encapçalada per la bandera nacional del país és el missatge més potent i més fort simbòlicament al qual podem aspirar’, ha destacat.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any