Es lliuren a València els premis Ovidi Montllor

  • Els Pavesos i Vicent Sangermés seran homenatjats

VilaWeb
Redacció
07.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Teatre Micalet de València serà avui al vespre l’escenari de la cinquena gala dels Premis Ovidi de la Música en Valencià, convocats pel Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) de músics i cantants. Enguany hi ha nominats en nou categories, dues de les quals són noves: la de millor videoclip i la de millor disc de rock, desdoblada d’una categoria ja existent. VerdCel, per ‘VerdCel canta a Raimon’, Pep Gimeno Botifarra per ‘Te’n Cantaré Més de Mil’ i Rafa Xambó, per ‘Glasgow’, aspiren a més d’un premi.

El jurat ha destacat que la xifra de discos presentats als premis s’ha duplicat en relació a l’any passat.

Els encarregats de decidir els guanyadors seran: Vicent Xavier Contrí, Eduard Guillot, Juanma Jàtiva, Raúl Serrador, Quim Vilarnau i Josep Vicent Frechina. A partir de les 22.30 aniran succeint-se els premis, que enguany van conduïts per Toni de l’Hostal.

Podeu consultar els premiats de les edicions anteriors.

Dos homenatges

La gala d’enguany servirà per a homenatjar la trajectòria musical del grup Els Pavesos (cançons), que durant els anys setanta i principis dels vuitanta van ser un dels grups de referència a l’hora de revitalitzar la cultura popular valenciana, de la mà del recentment mort Joan Monleon.

També rebrà premi Vicent Sangermés, responsable de Cambra Records i creador de la discogràfica la Destilería, pel seu suport a la música valenciana. Per les seues mans han passat els grups més punters de la música actual: Feliu Ventura, Pau Alabajos, Òscar Briz, Pep Botifarra…descobrint al públic aquestes noves propostes.   
 
El Col·lectiu Ovidi Montllor organitza aquests premis amb el suport de Ca Revolta, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, el Teatre Micalet i Bon dia Comunicació.

El COM va néixer fa cinc anys amb la intenció d’aplegar els músics que canten en català: ‘Posar-nos el nom d’Ovidi Montllor era la declaració d’intencions més gran que podíem fer’, creu Alfons Olmo, cantant de VerdCel.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any