La cúpula de Catdem nega cap responsabilitat en el ‘cas Palau’

  • El president de l'antiga Fundació Trias Fargas titlla de partidista la comissió parlamentària d'investigació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.07.2010 - 20:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les compareixences a la comissió parlamentària que investiga el ‘cas Palau’ s’han reprès avui amb el president de la fundació Catdem, Joaquim Ferrer, que ha negat cap responsabilitat financera i ha dit que l’únic conveni que va signar va ser el del retorn al Palau de la Música dels diners prestats per Fèlix Millet. Avui també han comparegut d’altres responsables de l’antiga fundació Ramon Trias Fargas: l’ex-director, Antoni Vives, l’actual director, Agustí Colomines, i l’administrador, Daniel Osàcar.

Joaquim Ferrer ha defensat els convenis signats entre l’antiga Fundació Trias Fargas i el Palau de la Música, argumentant que les dues entitats compartien objectius. Ferrer, director des del 2008, ha indicat que ell no va participar en la signatura dels convenis, però li ha semblat lògic i bé que dues entitats culturals col·laborin. A més de negar les acusacions sobre un presumpte finançament irregular de Convergència, Ferrer també ha reiterat la posició d’aquest partit, qualificant de partidista l’acció de la comissió parlamentària d’investigació.

A l’ex-director de la Fundació CatDem Antoni Vives no li consta ‘cap desviament de diners cap a CDC’ i assegura que quan era en el càrrec ‘desconeixia les fonts de finançament que rebia l’entitat que dirigia’. Els portaveus de PSC, Esquerra, Iniciativa i PP li han retret que no apareguin a les memòries de la fundació les activitats musicals per les quals van rebre 630.000 euros en set convenis amb el Palau de la Música. Vives ha respost assegurant que aquestes activitats ‘van fer-se’ i ha subratllat que s’han creat ‘cinc corals’. Vives va ser director des del 2004 fins al 2007, quan l’entitat rebia el nom de Fundació Trias Fargas, i actualment és regidor per CDC.

El director de la Fundació CatDem, Agustí Colomines, ha acusat el tripartit de cometre ‘frau de llei’ amb la comissió d’investigació, i ha recordat les paraules del director de l’Oficina Antifrau (OAC), David Martínez Madero, que va subratllar que les comissions d’investigacions es convoquen per investigar els governs i no l’oposició. ‘És de frau de llei aquesta comissió, i més de frau de llei és que aquí no estigui assegut Ramon Garcia-Bragado i ho estigui jo’, s’ha queixat Colomines, que ha assegurat que ell hauria dimitit si hagués comprovat que es va produir finançament irregular de CDC o de la seva fundació, que dirigeix des de desembre del 2007.

L’administrador de CDC i de la Fundació CatDem, Daniel Osàcar, ha negat rotundament haver cobrat comissions per adjudicacions d’obra pública, i ha considerat que vincular el patrocini de Ferrovial al Palau de la Música amb finançament irregular de CDC és un ‘muntatge tan absurd i rocambolesc que és un insult a la intel·ligència’. Osàcar ha negat ser el ‘Daniel’ que apareix en documents trobats als discs durs de Fèlix Millet i de la seva secretària, i ha reclamat a ERC que rectifiqui les seves acusacions. Davant la comissió d’investigació, ha assegurat a més que CDC ha treballat amb empreses com Hispart, però sempre ha pagat pels serveis prestats puntualment.

Millet i Montull, demà

L’ex-president del Palau de la Música, Fèlix Millet, i l’ex-gerent, Jordi Montull compareixeran demà en la comissió d’investigació parlamentària sobre el cas Palau, pocs dies després de sortir de la presó.

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ho farà el 13 de juliol i previsiblement tancarà la comissió.

És molt probable que les conclusions de la comissió d’investigació siguin tractades en la sessió plenària prevista per al 28 i 29 de juliol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any