El Port de la Selva es declara moralment exclòs de la Constitució espanyola

  • Ho ha aprovat el ple municipal amb unanimitat com a resposta a la sentència del TC contra l'estatut

VilaWeb
Redacció
05.07.2010 - 14:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament del Port de la Selva ha aprovat per unanimitat declarar (pdf) el Port de la Selva ‘moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució espanyola’. El ple municipal s’ha reunit en sessió extraòrdinaria per respondre a la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’autonomia de Catalunya. Més ajuntaments poden seguir l’exemple del Port de la Selva.

Convergència i Unió governa el consistori de Port de la Selva amb un total de cuatre regidors, a més del batlle, Genís Pinart. Pel que fa a l’opsició, aquesta es compon de dos membres de la formació local Port AM i un regidor del PSC.

La declaració aprovada en el ple considera que ‘les aspiracions d’autogovern de la nació catalana no tenen cabuda a l’ordenament jurídic espanyol’. ‘La reforma de la Constitució espanyola amb l’objectiu de fer-hi possible l’encaix de les aspiracions d’autogovern catalanes es certifica com una quimera del tot impossible’. L’ajuntament empordanès considera que ha arribat el moment de plantar cara i ‘qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya’.

L’escrit critica durament la resolució del Tribunal Constitucional, qualifica d’humiliant la sentència i diu que redueix a un ‘text de mínims’ la carta magna catalana. Per això, l’ajuntament es desvincula de l’àmbit de la constitució ‘en un gest conscient d’afirmació nacional i democràtica’. L’alcalde, Genís Pinart (CiU), diu que l’únic que fan és interpretar la voluntat del TC. ‘Ells mateixos ens han exclòs de l’àmbit de la Constitució; per això hem cregut oportú fer aquest pas endavant’, ressalta l’alcalde.

‘Aquesta no és la Catalunya que volem, i tampoc encaixa amb l’Espanya que ells volen’. Amb la declaració subscrita aquest matí, l’alcalde explica que es recull la voluntat del municipi de l’Alt Empordà. ‘Les accions sempre seran parlades, mai violentes, però també hem d’ensenyar què volem’, conclou.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any