Montilla reivindica que una bandera sense lema encapçali la manifestació del 10-J

  • Òmnium, l'entitat organitzadora, preveu obrir-la amb l'eslògan 'Som una nació. Nosaltres decidim'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat que la bandera catalana encapçali la manifestació del 10 de juliol a la Gran Via de Barcelona en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’estatut. En un míting a Balaguer (Noguera), Montilla ha reivindicat que ‘les institucions encapçalin aquesta manifestació amb la societat civil i amb la bandera al capdavant’. Òmnium Cultural, l’entitat organitzadora, va anunciar que la manifestació, l’encapçalaria una pancarta amb el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim‘. Montilla considera que ‘no hi ha cap pancarta que pugui acollir més sentiments d’unitat sinó la bandera del nostre país’.

Per Montilla, ‘totes les forces volen una gran manifestació, i jo també’, i ha afegit que hi anirà perquè ‘no tinc cap més compromís que el meu país i que la meva responsabilitat com a president’. Montilla ha expressat a més el desig d’una manifestació en què ningú no en quedi exclòs, ‘des dels que no van votar l’estatut, però defensen l’autogovern, fins als que el van votar negativament, però s’han compromès amb el seu desenvolupament, i, és clar, els que el van votar afirmativament’.

Montilla ha declarat que actualment el país es troba en un moment complex i gens fàcil a causa de la crisi econòmica. Ha deixat clar que aquesta ‘és la principal preocupació de la ciutadania, especialment de la gent que no té feina i és també la principal preocupació del govern de Catalunya’.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, ha defensat el lema elegit per a la pancarta que anirà al davant de la manifestació, però s’ha mostrat disposada a conciliar aquest fet amb la petició de Montilla: ‘Som sensibles a les seves demandes’.

Fotografia de família al Fossar de les Moreres

Un centenar de personalitats i representants d’entitats, institucions i partits van escenificar dissabte al matí el seu suport a la manifestació del 10 de juliol vinent pel dret de decidir. Convocats per Òmnium Cultural, persones a títol individual i alguns membres de les més de tres-centes entitats que s’han sumat fins ara a la manifestació es van fotografiar al Fossar de les Moreres de Barcelona rere la pancarta que l’encapçalarà, amb el lema Som una nació. Nosaltres decidim.

Entre les personalitats presents al Fossar hi havia David Madí (CiU), Higini Clotas (PSC), Anna Simó (ERC) i Dolors Camats (ICV), els caps sindicals Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO), l’ex-president del parlament Joan Rigol i figures de la cultura i la comunicació com Núria Feliu, Albert Om, Toni Soler i Xavier Grasset. Tots es van fer la fotografia de grup amb el lema de la convocatòria i van explicitar, així, la seva voluntat de sumar-se a la manifestació, que vol mobilitzar dissabte vinent la societat civil catalana en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut.

Per la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, la fotografia fa visible la pluralitat de les entitats disposades a treballar durant aquesta setmana perquè la convocatòria sigui ‘molt participativa i molt àmplia’. ‘Pensem i volem coses diferents, però tots compartim el desig que el nostre país el decidim i l’organitzem nosaltres’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any