Netanyahu diu que Israel no es pot disculpar per l’atac a la Flota de la Llibertat

VilaWeb
Redacció
03.07.2010 - 09:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha dit que Israel no es pot disculpar per l’assalt de l’exèrcit a la Flota de la Llibertat que es dirigia a Gaza, en què van morir nou ciutadans turcs, però ha posat l’èmfasi que vol evitar malmetre més les relacions entre Israel i Turquia. Netanyahu ha fet aquestes declaracions abans de la reunió de la setmana que ve a Washington amb el president dels EUA, Barack Obama, que anima els seus dos importants aliats a l’Orient Mitjà a resoldre diferències.

‘Israel no es pot disculpar perquè els seus soldats es van veure obligats a defensar-se contra una multitud que quasi els va linxar, es van defensar d’un linxament. Lamentem la pèrdua de vides’, ha declarat en una entrevista al canal de televisió estatal israelià.

Turquia ha pressionat Israel perquè es disculpi i perquè pagui compensacions a les víctimes de l’atac del 31 de maig, quan tropes israelianes van abordar un vaixell en aigües internacionals per fer complir el blocatge de la Franja de Gaza.

Turquia, aliat estratègic de Washington i, durant més d’una dècada, també d’Israel, ha retirat l’ambaixador de Tel Aviv i ha cancel·lat exercicis militars amb Israel des de l’assalt.

Netanyahu ha confirmat que un dels seus ministres s’ha reunit aquesta setmana amb un important funcionari turc, en el contacte de més alt nivell entre tots dos països des de l’incident. Sembla que l’encontre va ser dimarts a Brussel·les entre el ministre de Relacions Exteriors turc, Ahmet Davutoglu, i el ministre de Comerç israelià, Benjamin Ben-Eliezer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any