Jimmy Carter compara la sentència amb les decisions errònies de la Cort Suprema nord-americana

  • El Centre Carter enviaria observadors internacionals si es convoqués un referèndum sobre la independència

VilaWeb
Redacció
01.07.2010 - 18:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president dels EUA, Jimmy Carter, ha comparat avui la sentència del Tribunal Constitucional amb algunes decisions ‘errònies’ de la Cort Suprema nord-americana en l’últim any, com el finançament de campanyes polítiques o la reafirmació del dret a portar armes. En una conferència de premsa prèvia a rebre el premi Catalunya Internacional 2010, Carter ha recomanat als catalans ‘paciència perquè cap TC pot canviar el caràcter únic de la cultura de Catalunya’, que ‘serà perpetuada i admirada durant els pròxims mil anys’. Segons Carter, la sentència crea una ‘anomalia temporal entre Catalunya i la resta de l’estat espanyol’.

Respecte a si la Centre Carter vindria a Catalunya amb observadors internacionals si es convoqués un referèndum sobre la independència, l’ex-president nord-americà ha respost que sí, sempre i quant les autoritats catalanes li demanessin.

‘Acceptaria la invitació per ajudar a assegurar que el desig del poble català s’expressi de la millor manera’, ha dit. Malgrat això, ha recordat que la seva fundació envia observadors internacionals en aquelles països en què unes eleccions poden tenir problemes per transcórrer dins els marges democràtics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any