Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  30.06.2010  17:51

La zona del Muret de Bocairent es rehabilitarà amb un conveni entre l'ajuntament i el Ministerio de Fomento

Men?ame
 

Dimarts passat es va signar un conveni per a la rehabilitació de la muralla i la reposició paisatgística de les antigues hortes de la zona del Muret de Bocairent. El conveni, signat entre l'Ajuntament i el Ministerio de Fomento espanyol, hi destina un pressupost que supera els 100.000 euros. L'ajuda queda emmarcada en el fons generat per l'1% cultural en la contractació d'obres públiques que tenen l'objectiu de recuperar el patrimoni històric.

Amb un 75% total del pressupost necessari per al projecte de Bocairent, el 25% restant el trobarem en les mans del consistori amb la redacció del projecte, direcció dels treballs i la complementació total de la inversió que és de 136.848,71 euros. L'alcalde bocairentí, Josep-Vicent Ferre, declarava que aquesta ajuda era satisfactòria per al poble de Bocairent, ja que, a banda de ser un dels pocs pobles del país a rebre-la (en total n'hi ha cinc), era una obra que necessitava una actuació urgent.

La zona en si es troba en aquests moments en mal estat a causa de les pluges i amb la intervenció, segons Ferre,  es posarà de nou en valor la muralla i n’hi haurà una de nova al centre del barri medieval. Juntament amb la restauració dels murs, es pretén restablir l'accés a les hortes que estaran destinades a jardins públics. Amb la intervenció es busca també poder connectar el carrer lateral del Mercat Municipal amb el situat a la part de baix de l'ermita de la Mare de Déu dels Desemparats. Per últim, en el projecte quedà present la recuperació d'una séquia d'origen islàmic excavada en la roca, a més de pavimentar-se el camí existent.