Romeva proposa una Catalunya independent en una Europa federal

  • Envia una carta 'als amics i amigues d'Espanya' en què els demana 'respecte'

VilaWeb
Redacció
30.06.2010 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat d’ICV Raül Romeva ha publicat una carta al seu bloc en què es dirigeix ‘als amics i amigues d’Espanya’ per demanar-los ‘respecte’ cap als catalans i les seves decisions. Arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut, Romeva diu que ara és moment d’apostar ‘per uns altres federalismes’ i proposa una Europa federal on l’ens a federar sigui Catalunya, ‘i no necessàriament formant part d’un estat espanyol que ni la vol ni la respecta ni tampoc no la representa’.

De fet, recorda que va votar a favor de la independència en les consultes populars i diu que si avui hi hagués un referèndum oficial faria el mateix.

Romeva es dirigeix als espanyols per explicar-los que la sentència del Tribunal Constitucional ‘suposa un punt d’inflexió sense precedents’, que ‘determinarà un abans i un després de la relació amb el conjunt de l’estat espanyol’. Així, troba que la situació actual obliga molta gent ‘a reconduir les bases’ del diàleg i diu que fa temps que es va superar ‘el punt de no retorn’, cosa que representa ‘una clara crisi d’estat’. La posició de Romeva s’allunya de l’oficial dins d’ICV, ja que el seu secretari general, Joan Herrera, va demanar de tornar a sotmetre el text de l’estatut a referèndum, un cop publicada la sentència del TC.

L’eurodiputat es declara decebut amb ‘el PP més ranci i irresponsable que mai hem conegut’ i també amb el PSOE, ‘que ha preferit competir amb el PP alimentant el sentiment anti-català en comptes d’alimentar i promoure els beneficis de construir un estat vertaderament plurinacional’. Davant d’aquestes posicions i de la sentència del TC, aposta, doncs, per una Catalunya federada amb Europa i al marge de l’estat espanyol. ‘A hores d’ara ja no us demanem que compartiu el nostre sentiment, ni tan sols que el comprengueu, només us demanem que el respecteu’, conclou Raül Romeva en la seva carta.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any