Brindis per la independència a Sant Jaume

  • Centenars de persones s'apleguen davant de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
29.06.2010 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns centenars de persones s’han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut (vegeu-ne el vídeo). L’acció, convocada per associacions ciutadanes, és la primera que es fa després que s’emetés la sentència. Els responsables de la convocatòria han remarcat que aquesta noticia només deixa un camí per a Catalunya, que és la independència. Els crits contra el govern espanyol, el tribunal i el tripartit i a favor de la sobirania dels Països Catalans han estat els més escoltats durant l’acte, que ha tingut un caire festiu i en el què ha participat des d’una coral a la Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional, que han proveït de cava als assistents.

Enric Fontanals, portaveu d’Acte de Sobirania, l’entitat convocant, ha assegurat que l’objectiu de l’acte és ‘deixar clar a la gent que la via estatutària està esgotada i que Catalunya només té un camí, que és el de la independència’. 

Segons ha dit, el TC va deixar clar que no té respecte per un poble, unes institucions ni un país i ha reclamat al govern i als partits polítics catalans ‘responsabilitat’ per tal d’assumir la situació i donar un missatge clar a la ciutadania sobre què proposen fer per buscar una sortida a l”atzucac’ en què es troba Catalunya.

Fontanals ha declarat que l’entitat que representa també estarà present a la manifestació del proper 10 de juliol i que espera que els ciutadans continuïn manifestant-se. A la protesta d’aquest dimarts també s’han afegit les altres associacions com ara 10Mil, Sobirana i Progrès, Sobirania i Justicia, Gent de la terra, el Cercle Català de Negocis, La Comissió de la Dignitat o la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any